[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум альпклубу "Вершина" » Куточок графомана » Трекінг Гімалаями. Там, де дороги ведуть до неба… (Трекінг навколо г. Анапурна)
Трекінг Гімалаями. Там, де дороги ведуть до неба…
FistashkaДата: Вівторок, 22.03.2011, 00:04 | Повідомлення # 1
ІІІ розряд
Група: Перевірені
Повідомлень: 47
Репутація: 1
Статус: Offline
Особистий погляд.
....Якби мені сказали кілька років тому, що я ходитиму Гімалаями поміж найвищими вершинами цього світу, то для мене це б прозвучало «ти полетиш у космос». Таким недосяжним «космосом» для мене видавались найвищі гори світу - Гімалаї. Та це не завадило про них мріяти.(Кажуть, мрії ніколи не даються людям без можливості втілення їх у життя)

Тож знайшовши мінімальні можливості я запланувала собі побувати в Непалі і побачити велич Гімалаїв на власні очі. На щастя знайшлось аж 6-ро однодумців з альпклубу «Вершина», з клубу «Extreme» і не тільки.

Обираючи серед десятків різноманітних маршрутів ми обрали трекінг навколо г. Анапурна, оскільки по розповідям бувальців цей трек характеризувався як наймальовничіший.
Описів цього маршруту в інеті знайшлось вдосталь. До того ж один мій товариш Назар пройшов цей трек у січні минулого року, за його порадою ми послуговувались книгою Lonely Planet Nepal де все детально розписано.

Протяжність треку 210 км. ( якщо ще заходити на озеро Тілічо та базовий табір Анапурни АВС – 385 км)

Рекомендували виділити 15-18 днів на його проходження. Можливо скоротити маршрут і термін перебування якщо з м. Джомсон вилетіти літаком або поїхати на джипі чи місцевому автобусі до м. Покхара.

Найвища точка і наша мета- перевал Торунг- Ла 5416 м.
Осільки, перед Непалом, я з подругою Христиною побувала в Індії, з нашими друзями ми зустрілись безпосередньо на початку маршруту у м. Besi Sahar.
Карта з маршрутом і точками наших ночівель додасться пізніше. Хронологічно сподіваюсь напише Оксанка, яка вела щоденник.

Додано (22.03.2011, 00:04)
---------------------------------------------
Коротка практична інформація по Непалу

Добиратись з України
Переліт в дві сторони Київ –Катманду – Київ -700-750$
Якщо їхати через Індію Київ- Делі – Київ (530-550$) Делі – Катманду(120-130 $)

Віза
Ставиться на кордоні і коштує 25 $-15 днів, 40$ - 25 днів

Перміт і TIMS
Дозвіл( перміт) на цей трек коштує - 27 $
TIMS (реєстрація в системі обліку трекерів) 20 $

Валюта
Непальська Рупія – 1$=70 рупій
Ціни відносно Українських на товари місцевого виробництва - дешевші. На товари імпортні такі як у нас, або й вищі.

Проживання і харчування на маршруті
Маршрут пролягає між високогірними селами непальців, котрі заробляють на туризмі. У кожному селі можна знайти лоджії і міні-готелі з кухнею. Меню всюди однакове, ціни збільшуються залежно від висоти. Спершу зустрічали «зелене» меню, потім «жовте», потім «червоне»…
Ціна проживання у готелях дешева коливається від 50 ( менше 1$) рупій на початку маршруту до 200-300 рупій з особи вище. Нам пощастило потрапити перед початком сезону, конкуренція висока, а нас було аж 7-ро то власники нам давали знижки. Проживання вбільшості для нас було безкоштовним. Платили за харчування, на якому в основному місцеві заробляють. Жити – дешево, харчуватись – відносно дорого.
В меню є макарони, омлети, рис, піцци, гамбургери та ін. страви. Переважно зі спеціями.
Національною старвою є –МОМО, це як наші вареники чи пельмені тільки з м’ясом яка, або овочами і зі спеціями.
Загалом на день в середньому ми виділяли 20-25 $. За рахунок знижок на проживання вдалсь витрачати трохи менше.

Додано (22.03.2011, 00:04)
---------------------------------------------
Мова
Непальська. Багато людей знають англійську мову. Проблем з порозумінням немає. Для вічливості вивчили кілька слів
Namaste – це й них добрий ранок, день, вечір а також до побачення . Дуже просто
Danevat- дякую
Hajur - вибачте

Транспорт
Пересування по країні в автобусах або джипах. Непал немає залізниць. Особливість автобусів- вони їздять не зачиняючи дверей, вітер гуляє, музика національна грає на всю потужність….кайфуєш по повній В деяких автобусах навіть телевізор включають з національними кліпами. На гірських дорогах автобус підкидує так, що можна головою ненароком стукнутись об стелю автобуса. Невеликі відстані займають багато часу. Багаж пакують на дах автобуса.

Покхара
Окремої уваги заслуговує місто Покхара, у яке з’їжджаються всі туристи, а також паломники, парапланеристи, каякери, велосипедисти і т.д.
Бо кожен знайде у цьому місці щось своє. Це справжнє райське містечко в якому є все! Де відпочиваєш перед треком і після нього. Гори, річка,велике озеро посеред якого острів з індуїстським храмом. Можна плавати на лодках і каяках чи катамаранах. Мандрувати на велосипеді. Оренда велосипедів дуже дешева. З дахів готелю відкривається неймовірна панорама на місто а також гірський масив всієї Анапурни. Один з пагорбів ідеально пристосований для польотів на парапланах. Окрім цього у місті багато кафе та ресторанів «європейського типу», а також дискотек і барів, які щовечора для відвідувачів влаштовують шоу. Безмежна кількість магазинів з сувенірами, спорядженням та одягом для трекінгу, прикрасами і т.д. Що п’ятниці національні танці та співи на вулицях міста. Кожен може знайти заняття для себе.
Покхара- місто, куди хочеться повертатись….


для гір необхідні м'язи і на мізках... :)
 
chupakabraДата: Вівторок, 22.03.2011, 08:26 | Повідомлення # 2
Новачок
Група: Перевірені
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
радий за тебе, в день дочитаю. Давай фотки...

chupakabra forever!!!
 
Snezhniy_barsukДата: Середа, 23.03.2011, 21:11 | Повідомлення # 3
Panthera uncia jr.
Група: Перевірені
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
biggrin Класс! з задоволеням почитала! Молодець!!!Класний вступ з мрії, класний хінт щодо Lonely Planet, ще закинь і сюди пару фоток (в контакті я вже подивилась))) , pleeeease)))) типу - Говерла-Говерла, Парашка-Парашка, о-па! Анапурна)))
 
FistashkaДата: П`ятниця, 25.03.2011, 13:31 | Повідомлення # 4
ІІІ розряд
Група: Перевірені
Повідомлень: 47
Репутація: 1
Статус: Offline
щоб фото закинути, таке враження треба, щоб наш модератор створив альбом і дав доступ
а так фото можна знайти в моєму відкритому альбомі на facebook
http://www.facebook.com/album.p....58e3f4c


для гір необхідні м'язи і на мізках... :)
 
Форум » Форум альпклубу "Вершина" » Куточок графомана » Трекінг Гімалаями. Там, де дороги ведуть до неба… (Трекінг навколо г. Анапурна)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: